VKR VÁLLALKOZÓI KÖZPONT

ÉRD, Mühlgang utca

Tervezés éve: 2018.
Megvalósulás éve:

Tervező: Paládi-Kovács Ádám DLA
Munkatársak: Erdélyi Anett

Statika: Szabó Zoltán
Akadálymentesítés: Szabó Henriett
Gépészet: Kauderer Péter
Villamosság: Messerer László
Tűzvédelem: Szaladják László
Konyhatechnológia: Gauland András
Közlekedés: Pach Dániel
Talajmechanika: Dr. Móczár Balázs
Környezetvédelem: Kis Balázs Péter

Az épület kialakításának koncepcionális alapkérdéseit a tervezési terület helyzete, adottságai és a tervezési program határozza meg. A tervezési feladat egy a térségbeli kezdő vállalkozások elindulását segítő épület kialakítása úgy, hogy a felépítendő Vállalkozási Központ reflektálva az őt körülvevő környezetre, ÉRD déli kapujának funkcióját is be kell, hogy töltse emelve a terület architektúrális színvonalát.

A Vállalkozási Központ földszintjén önálló összevonható üzemi területet kaptak helyet. Az üzemekhez öltözők és dolgozói kantin tartozik a szükséges vizesblokkokkal. Az emeletre kerültek az irodák. Az épület vázas kialakítása változatos irodatér elrendezést tesz lehetővé. Az épület belső terében önálló 120-150 fő befogadására alkalmas konferenciaterem is helyet kapott, társalgó, közösségi terekkel és egy nagyobb büfével egyetemben.

Az épület tömegformálása – külső megjelenése. Az épület főbejáratával fordul az Érdre beérkező 6-os út felé, ahol a bejárati üvegfal feletti enyhe szögben megtört tető irányítja a figyelmet a főbejáratra. Az épület nyílászáró osztásai a földszinten az ipari funkció következtében nagyobb méretű ipari kapuk és keskenyebb hosszabb kialakítású ablakok lettek, míg az emeleti irodák nagyméretű ablakokat kaptak. Az épület külső falait kisméretű vörös színű klinker téglával burkoljuk, és a fehér sávokat szintén szerelt jelleggel fehérszínű előregyártott műkő (kő) elemekkel oldjuk meg, mely időtálló, nívós homlokzati megjelenést tesz lehetővé.