EFT IRODAÉPÜLET ÉS ÜZEMCSARNOK

BUDAÖRS, Ipari Park, Gyár u. 2.

Tervezés éve I.ütem: 2004.
Tervezés éve II.ütem: 2015.
Megvalósulás éve I.ütem: 2005.
Megvalósulás éve II.ütem: 2017.

Tervező: Paládi-Kovács Ádám DLA
Munkatársak: Vajda Júlia, Kóródi Zoltán, Molnár Richárd, Hess Nóra, Csíky Árpád

Statika: Hortobágyi Zsolt
Gépészet: Szalóky László, Fejes Tamás
Villamosság: Gali Csaba
Tűzvédelem: Szaladják László

Fotó: Oravecz István

Az EFT Szerszámok Kft. a németországi EMUGE-FRANKEN cég kizárólagos magyarországi képviselője több mint tíz éve. Az ügynöki tevékenységen túl, új tevékenységként a szerszámok felújítását (élezését) és különleges szerszámok gyártását végzik.
Az épület építészeti megformálásánál törekedtünk arra, hogy a régi ipari építészet hagyományaiból kiindulva, de az újkori kihívásoknak megfelelő, igényes, letisztult iroda-üzemépület születhessen. A tervezet épület tömegalakításában, két fő funkcionális részre tagolódik, az iroda-, és az ipari üzemre. A két rész szerves egységet alkot, külső kialakításában nem válik szét az üzem és az iroda rész. Az épület tervezésénél szempont volt a későbbi bővíthetőség, így az épület az északnyugati oldalnál, tovább építhető.
A cég fejlődése jó 10 év után jutott el oda, hogy az üzem épületet bővíteni kelljen és 2017-ben új üzemrész került kialakításra, ahová a cég egyik társult vállalkozása a Pannon Platit költözik be. Az új üzemrészben egyedülálló technológiával nanokompozit bevonatokkal látják el az elkészült gyártmányokat a bővülő dolgozói létszám miatt egy kis iroda, öltözőblokk, irányítóterem és teakonyha is helyet kapott az új területen.
Az épület visszanyúl a múlt század eleji klasszikus ipari építészet hagyományaihoz, és ezt az örökséget felvállalva kortárs épületként válik kortalanná.