LOFFICE IRODAHÁZ

BUDAPEST VIII. Salétrom utca 4.

Tervezés éve: 2018.
Megvalósulás éve: 2020.

Tervező: Paládi-Kovács Ádám DLA
Munkatársak: Hegedűs Dávid, Szekeres Attila, Erdélyi Anett

Homlokzati grafika: Willem Van Ven, Esterházy Marcell
Statika: dr. Kovácsházy Péter
Akadálymentesítés: Szabó Henriett
Gépészet: Szalóky László, Benkő Zoltán, Németh Tamás
Villamosság: Messerer László
Tűzvédelem: Szaladják László
Konyhatechnológia: Gauland András
Közlekedés: Pach Dániel

Fotó: Bujnovszky Tamás

A LOFFICE épülete a VIII. kerületi Salétrom utca mentén, pontosan a Kis Salétrom utca tengelyében áll, a Rákóczi tértől pár lépésre. Az épület az utcafronti egybefüggő, négyszintes külső héjba foglalt kortárs, fehér homlokzatával tűnik ki környezetéből. A földszinti homlokzat visszahúzása domináns üvegezéssel kombinálva egyfajta vizuális és fizikai kapcsolatot teremt a belső udvar és az utcafront között, így a köztér mintegy beszivárog, és elfoglalja a telek belső magját.

A LOFFICE rendeltetése iroda és kulturális rendezvénytér. Földszinti terei összenyithatók a belső udvarral. A felsőbb szinteken közösségi iroda, önálló irodák, illetve apartmanlakások találhatók. Az épület nyugatra néző utcai homlokzata nyitható perforált fém árnyékolót kapott, a paneleken megjelenő grafikai kortárs művészeti alkotás történeteket mesélnek el, illusztrálva az épület főbb funkcióit.

A LOFFICE vegyes funkcionális programja az épületen belül vertikálisan szerveződik, földszinti nagyméretű, nyitott alaprajzokkal rendelkező rendezvény terei összenyithatók a belső udvarral, felette a tetőterasszal összekötött közösségi iroda, míg a felsőbb szinteken önálló irodák, illetve apartmanlakások találhatók. Az épület tetejét egy nyitott, az utcától visszahúzott penthouse-szint koronázza.